Me caje n'altro mito...
Ieri me son catà con un conoscente e se son messi a ciaciarar de argomenti ligai al magnar sano, alimentazion etc.
El me contava de alcuni produttori de formaio parmigiano, varda caso in quel de Parma, che faseva formajo "vero". Al chè, a domanda l'è sorta spontanea "Scusa ma, el parmigiano DOC, quel de cui ndon tant orgogliosi e che in effetti l'è gustoso e deizioso, no te me dirà mia che l'è anca quel taroccà" ??
Purtroppo a risposta l'è stata quea che no voeve sentir, e cioè che e vacche che fa el latte aea base del parmigiano, e magna soia transgenica, oppure OGM, ciamonla come che voeon. A semenza? Dovon "ringraziar" a soita Monsanto ovviamente.
In tel sito ufficiale, nea sezion "Il consorzio di tutela":
http://www.parmigiano-reggiano.it/sotto_sezione/14459/Il_Consorzio_di_tutela.aspx
chiaramente no l'è specificà che "e vacche e dovaria magnar solche roba bio" ma el se limita a descrizion generiche che aea fine no vol dir gnent, tipo verificare che il Parmigiano-Reggiano venga fatto secondo le rigorose regole stabilite dal Disciplinare di produzione.
Come sempre co un giro su google se cata na marea de informazion a riguardo, che conferma a realtà de sta roba.
http://www.parmigianogm.it/
Qua inveze un studio fatt da grinpis (greenpeace??) dove, oltre a motivar el parchè bisogna evitar l'OGM, l'elenca anca i "mangimisti" che fornisse el consorzio parmigiano-reggiano:
http://www.greenpeace.it/parmigiano/documenti/mangimi-ogm-report.pdf
Questo, ahimè, me costringe a vardarme torno par catar formajo parmigiano "BIO".
Bisogna far qualche zentener de chiometri, ma par fortuna ancora se pol catarlo.
Quindi, a sto punto, el parmigiano che son abituai a magnar l'è de bassa quaità.
Immagine quant bon chel deve essar el VERO parmigiano !
mercoledì 13 maggio 2009
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
Nessun commento:
Posta un commento
Se vè qualcossa da dir ... prego ...